Képzési pályázat III. ütem – meghosszabbítva!

 Kategória: Finanszírozás

A 2024-es év egyik KKV-k számára is elérhető felhívása, a képzési pályázat, melynek idén már a III. üteme nyílt meg. Sokan aggódtak a június 30.-i beadási határidő miatt, azonban a mai naptól újra beadhatóvá vált a pályázat!

Képzési pályázat III. ütem/B – meghosszabbított beadással

A képzési pályázat III./B benyújtási időszaka 2024. július 1-től 2024. november 30-ig tart majd. A cél nem változott, még mindig a munkavállalók képzésére lehet fordítani a támogatás összegét. Legyen szó akár a vállalkozás berkein belül szervezett tréningekről, vagy külsős képző által tartott órákról.

Az egyik legjobb hír, hogy nem változott a területi korlátlanság, még mindig országosan beadható a pályázat – így budapesti cégek is jelentkezhetnek!

Pályázók köre

A pályázatra mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok jelentkezhetnek, feltéve hogy legalább egy lezárt, beszámolóval alátámasztott teljes üzleti évvel rendelkeznek.

(A most megjelent pályázati felhívásból már kikerültek az energiaintenzív ágazatok különleges feltételei.)

Támogatható képzések

A képzések megvalósításakor a KKV-k számára kötelező legalább 3 fő képzésének vállalása, míg nagyvállalat esetén ez a szám 8 fő. Legalább 16 órás képzések támogathatók, maximálisan 12 db eltérő képzési programú képzés megvalósítására van lehetőség.

Egy munkavállaló akár több támogatott képzésben is részt vehet, de egy adott időpontban maximum két képzésben vehet részt (pl. egyszerre csak egy angol nyelvi és egy java fejlesztő képzésben vehet részt), egy napon pedig csak egy képzésben részesülhet. Új képzésbe csak akkor kapcsolódhat be, ha ezek közül valamelyiket befejezte.

A pályázat képzési lehetőségek széles skáláját foglalja magába:

  1. Szakmai ismeretre irányuló, mint a szakképesítés megszerzése, részszakmára felkészítés (pl: raktárvezetői, energetikusi képzés), vagy munkatevékenységre irányuló fejlesztett tudás megszerzése (pl: gyártósori eszközök szerelése).
  2. Soft skillek fejlesztését célzó, mely ágazattól független kompetenciák megszerzését, fejlesztését segíti, mint például a csapatmunka, az ügyfélszolgálati kommunikáció, a vezetői készségek, a postcovid hatásokat feldolgozó tréning.
  3. Információs és kommunikációs technológiára irányuló, mely a digitális technológia használatát elősegítő, fejlesztő képzés lehet, mint például az irodai szoftverek használata, a CNC programozási ismeretek elsajátítása.
  4. Nyelvi tudást fejlesztő, akár alapfokú angol nyelvvizsgára felkészítő képzés is.

Támogatás mértéke és elszámolható költségek

A támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függ. Mikro-, kisvállalkozások esetében 70%-os támogatás kapható, maximum 75 millió forint igényelhető. Középvállalkozások esetében 60%-os az intenzitás, szintén 75 millió forint a maximálisan igényelhető összeg. Nagyvállalatok esetében 50%-os támogatással, maximum 150 millió forint igényelhető.

Az elszámolható költségek közé tartozik a képzési költség, a bértámogatás és a szakmai megvalósítói költség.

A maximálisan elszámolható egy főre jutó képzési költség 250 000 forint, ami négy szempont (hátrányos helyzet vagy megváltozott munkaképesség, hátrányos helyzetű régió, kiemelt ágazat, IKT képzések) bármelyikének teljesülése esetében 350 000 forintra növelhető:

Ha szeretné kihasználni ezt a fantasztikus lehetőséget vállalkozása fejlesztésére és munkavállalói képzésére, ne habozzon!

Az újonnan várható támogatások egész évben érkeznek, a megjelenésükről azonnal értesülhet facebook oldalunkon! Iratkozzon fel!

Keressen minket elérhetőségeinken, és segítünk elkészíteni pályázatát!

Pályázni szeretne, vagy további kérdése lenne?

Igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!
[Ha konkrét elképzelése, vagy kérdése van, ossza meg velünk!]


Javasolt további hírek
palyazati podcast - goodcast