Megjelent az új KAP menetrend

 Kategória: Finanszírozás

A Közös Agrárpolitika (KAP) frissített menetrendje már elérhető az agrárium számára! A program számos támogatási lehetőséget kínál a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók és más agrárszereplők számára.

Új KAP menetrend – pályázatok, amikre nagyon várnak a gazdák

Az új KAP menetrend alapján, cikkünkben igyekeztünk összefoglalni azokat a kiemeltebb területeket, amelyek már most nagy népszerűségnek örvendenek.

A feldolgozó üzemek fejlesztésére, valamint komplex fejlesztésére vonatkozó pályázatok (ÉLIP pályázatok) már meghirdetésre kerültek, a kis ÉLIP 2024 augusztusában nyílik meg, míg „nagytestvérére”, 2024 szeptemberétől lehet pályázni. Hogy pontosan mit is támogat a két felhívás, ebben a cikkünkben elolvashatja.

Az állattartó telepek fejlesztését célzó pályázat 2024 második negyedévében kerül meghirdetésre, és a támogatási kérelmek 2024 negyedik negyedévétől 2025 második negyedévéig nyújthatók be. Ezen kívül az állattartó telepek megújítását támogató pályázat is ebben az időszakban lesz elérhető. A két pályázatot összefoglalóan ÁTK pályázatoknak is nevezzük. Bővebben a támogatott lehetőségekről cikkünkben olvashat.

Kiemelt területet képez még a kertészeti ágazat. A kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó és post-harvest fejlesztések támogatása című pályázat már megjelent, 2024 szeptemberétől várják a támogatási kérelmeket a mezőgazdasági termelőktől. Erről a pályázatról bővebben itt olvashat. Továbbá, a kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása is a napokban vált elérhetővé, és a támogatási kérelmeket itt is 2024 szeptemberétől fogadják. Már most nagy érdeklődést mutat a díszkertészeti-, és zöldterület kezeléssel foglalkozó kisvállalkozásokat támogató pályázat – ennek megjelenését még 2024. második negyedévében várjuk, de a beadás várhatóan csak a negyedik negyedévben fog megkezdődni.

Ezúttal sem maradhatnak ki a fiatal gazdák a támogatásból! A fiatal mezőgazdasági termelők elindulásának és beruházásainak támogatása 2024 harmadik negyedévében várható, és a kérelmek benyújtásának időszaka 2024 negyedik negyedévétől 2025 első negyedévéig tart majd várhatóan.

A gazdaságátadás és gazdaságátvétel támogatása 2024 negyedik negyedévében jelenik meg, és a kérelmeket 2025 első negyedévétől 2025 negyedik negyedévéig lehet benyújtani.

Egyéb területek

A fentieken túl, a menetrend még számos kiírást tartogat többek között az erdőgazdálkodás, az öntözéstechnika, az állatjólét, növényvédelem területén is.

Az új KAP menetrendet ide kattintva megtekintheti, ha szeretne tájékozódni a dátumokról.

Összefoglalva, az új KAP menetrend gazdag lehetőségeket kínál a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szektor szereplői számára, hogy fejlesztéseiket és beruházásaikat támogatásokkal valósíthassák meg.

Amennyiben bármelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, és szeretne többet megtudni az érkező pályázatokról, igényeljen ingyenes konzultációt kollégáinktól!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Pályázni szeretne, vagy további kérdése lenne?

Igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!
[Ha konkrét elképzelése, vagy kérdése van, ossza meg velünk!]


Javasolt további hírek
atk-palyazatok-megjelent