0%-os hitelprogram Budapesten is!

 Kategória: Finanszírozás

A budapesti kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre a fejlesztések finanszírozására. Az új KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram azonban egyedülálló lehetőséget kínál, hogy a vállalkozások modernizálhassák technológiájukat és növelhessék versenyképességüket.

0%-os hitelprogram Budapesten – mi a célja?

A KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének és hozzáadott értékének növelése. A program támogatja a technológiai és szervezeti megújulást, korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztést, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító energiahatékonysági beruházásokat.

A hitelkérelmek benyújtása

A hitelkérelmek benyújtására várhatóan 2024. szeptember 16-tól 2025. december 30-ig lesz lehetőség. Fontos azonban megjegyezni, hogy a felhívás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll, tehát ezek az időpontok még módosulhatnak!

Hitelfelvevők köre

A hitelprogram a következő feltételeknek megfelelő mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető:

  • Magyarországi vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és magyar fiókteleppel rendelkező vállalkozások.

  • Gazdaságilag potenciálisan életképes cégek, amelyek megfelelő finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében jutnak hozzá.

  • Legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek és minimum egy főt foglalkoztatnak.

A hitel felhasználása

A KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram keretében felvehető hitel a következő célokra használható fel:

  • Új eszközök beszerzése, beleértve gépeket, informatikai eszközöket és megújuló energiaforrást támogató technológiákat.

  • Immateriális javak beszerzése a projekttel összefüggésben.

  • Építési költségek: átalakítás, bővítés, felújítás, korszerűsítés (kivétel az új építés!).

A hitel összege és kamatai

Az igényelhető hitelösszeg minimum 5 millió Ft, maximum 50 millió Ft lehet. Fontos megjegyezni, hogy a hitel kamata 0% évente, ami jelentős megtakarítást jelenthet a vállalkozások számára. Az igényléshez szükséges saját forrás a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a.

Biztosítékok

A hitelprogram keretében a beruházás tárgyát kötelező fedezeti körbe bevonni. Az elvárt fedezettség mértéke 50%, és a beruházás tárgya a futamidő végéig nem idegeníthető el. Ingatlan átalakítás, bővítés, felújítás esetén a kivitelezéssel érintett ingatlan szintén a fedezeti körbe kerül.

Projekt területi korlátozása

A hitelprogram keretében a projekt megvalósításának helyszíne Budapesten kell, hogy legyen. Ez azt jelenti, hogy akár a Budapesten kívüli székhellyel rendelkező vállalkozások is részesülhetnek a támogatásban, amennyiben a projekt maga Budapesten valósul meg.

A vidéki régiókban is elérhető a 0%-os hitelprogram. Erről bővebben itt olvashat!

Összegzés

A KKV Technológia Plusz Budapest Hitelprogram egy nagyszerű lehetőség a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások számára, hogy modernizálják technológiájukat, növeljék versenyképességüket és elősegítsék fenntartható fejlődésüket. Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, és kezdje el hitelkérelmének előkészítését!

 

2024. augusztus 13-án díjmentes online konferenciát tartunk, amelyen mind a két 0%-os hitelprogramról beszélni fogunk. Ide kattintva regisztrálhat az eseményre! 

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Pályázni szeretne, vagy további kérdése lenne?

Igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!
[Ha konkrét elképzelése, vagy kérdése van, ossza meg velünk!]


Javasolt további hírek
atk-palyazatok-megjelent