Megjelent! – 0%-os hitelprogram Budapesten

 Kategória: Finanszírozás

Elérhetővé vált a 0%-os hitelprogram Budapesten is! A fővárosi KKV-k számára új távlatokat nyit a GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogram, amely 2024. október 21-től indul és 2025. december 30-ig nyújt lehetőséget a kölcsönkérelmek beadására. A program célja a hazai vállalkozások versenyképességének növelése technológiai korszerűsítésen keresztül, lehetővé téve a legmodernebb megoldások bevezetését.

A program célja

A hitelprogram elsődleges célja, hogy a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességeit támogassa, valamint lehetőséget biztosítson az energiahatékonysági beruházásokra, beleértve a megújuló energiaforrások alkalmazását. Ezzel segít a vállalkozásoknak nem csak a hatékonyság, de a fenntarthatóság terén is fejlődni.​

Hitelfelvevők köre

A GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogram keretében a hitelfelvevők köre elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozásokból áll, amelyek Budapesten kívánják megvalósítani projektjeiket. A támogatás célja, hogy segítséget nyújtson azon KKV-knak, amelyek gazdaságilag életképesek, de nem rendelkeznek megfelelő mértékű finanszírozással.

A hitelprogramot azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek:

  • Magyarország területén rendelkeznek székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térségben székhellyel és Magyarországon fiókteleppel.

  • Legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

  • Legalább egy főt foglalkoztatnak.

  • Projektjüket budapesti megvalósítási helyszínen tervezik

A GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogramban nem vehetnek részt azok a vállalkozások, amelyek bevételeik jelentős részét mezőgazdasági tevékenységekből szerzik. Emellett azok a cégek, amelyek főként az élelmiszeriparban tevékenykednek. Továbbá a kezdő vállalkozások, amelyek még nem rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel.

Támogatható tevékenységek a 0%-os hitelprogramban

A GINOP Plusz-1.4.4-24 Technológiai Hitelprogram számos fejlesztési lehetőséget támogat, amely segíti a vállalkozásokat a modernizációban és a fenntarthatóság felé való elmozdulásban.

A hitelprogram keretében számos beruházás támogatható:

  • Technológiai korszerűsítés: Új, modern eszközök beszerzése, ide tartoznak a technológiai korszerűsítést elősegítő gépek és IKT eszközök is, sőt akár a tisztán elektromos járművek beszerzése is, különböző értékhatárokkal a jármű kategóriájától függően.

  • Ingatlanfejlesztés: Átalakítások, bővítések, és korszerűsítések, szintén támogathatóak, amelyek hozzájárulnak a vállalkozás infrastruktúrájának fejlesztéséhez.

  • Megújuló energia alkalmazása: Ezek mellett a program elősegíti a megújuló energiaforrásokat alkalmazó projektek megvalósítását is, mint például napelemek telepítését, amelyek a költségek maximum 30%-át tehetik ki.

A program emellett a szakértői tanácsadás és képzések költségeit is fedezheti, a projekt összköltségének maximum 5%-áig.

Hitelkeret és feltételek

A hitelprogram rendkívül kedvező feltételekkel érhető el:

  • Hitelösszeg: Minimum 5 millió, maximum 50 millió forint, amelyet kamatmentesen igényelhetnek a vállalkozások. A kölcsön maximális összegét a vállalkozás előző évi üzemi eredménye alapján határozzák meg​.

  • Futamidő: A kölcsön futamideje az eszközök amortizációs ideje szerint változik, de megújuló energiaforrást tartalmazó projektek esetén akár 10 év is lehet​.

  • Kamat: 0%.

  • Saját forrás: A projekt költségeinek minimum 10%-át saját forrásból kell biztosítani​.

Miért éri meg a budapesti cégeknek a 0%-os hitelprogram?

Ez a program kiváló lehetőséget nyújt a budapesti vállalkozásoknak, hogy modernizálják eszközeiket és fejlesztéseiket megvalósíthassák, mindezt kamatmentes hitellel. A fenntartható megoldások előtérbe helyezése segíti a költséghatékonyságot, hosszú távon pedig hozzájárul a vállalkozások fenntartható működéséhez is.

Ne maradjon le erről az egyedülálló lehetőségről, és fejlessze vállalkozását még ma!

Várjuk egy díjmentes tanácsadáson, melyen cégére szabottan vizsgáljuk meg lehetőségeit!

Pályázni szeretne, vagy további kérdése lenne?

Igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!
[Ha konkrét elképzelése, vagy kérdése van, ossza meg velünk!]


Javasolt további cikkek