90%-os támogatás mikrovállalkozásoknak digitális fejlesztésre

 Kategória: Finanszírozás

A DIMOP Plusz-1.2.6-24 pályázati lehetőség kiváló alkalmat kínál a mikrovállalkozások számára, hogy növeljék versenyképességüket a digitális technológiák integrálásával. A pályázat célja, hogy az elmaradottabb régiókban működő vállalkozások digitális eszközeikkel fejlődjenek és hatékonyabbá váljanak. A támogatás mértéke elérheti a 90%-ot, így jelentős pénzügyi segítséget nyújtva a résztvevő vállalkozásoknak.

Pályázati részletek

A felhívás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll. Várhatóan a benyújtás 2024. december 16-tól 2025. január 31-ig fog tartani azok számára, akik megfelelnek a követelményeknek. A pályázat területi megkötést tartalmaz, így azoknak a mikrovállalkozásoknak kedvező, amelyek Magyarország észak-alföldi, észak-magyarországi, dél-dunántúli, vagy dél-alföldi régióiban működnek (180 napnál régebbi bejegyzett székhellyel rendelkeznek ott), és céljuk a digitális fejlesztés. Továbbá fontos kitétel még, hogy a pályázónak nagyon alacsony digitális intenzitási szinttel kell rendelkeznie – amelyet egy szintfelmérő rendszer határoz meg.

A támogatás összege várhatóan 2,5 millió és 6 millió forint között alakulhat. A támogatás mértéke pedig 90%, ami azt jelenti, hogy a beruházáshoz elég csupán 10% önerővel rendelkeznie!

Digitális fejlesztés – milyen tevékenységek támogathatóak?

A pályázat keretében számos tevékenység támogatható, hogy a digitális fejlesztés teljes mértékben megvalósulhasson:

  • Eszközbeszerzés: Informatikai, hálózati és telekommunikációs eszközök beszerzése, mint például új számítógépek, routerek, és okostelefonok.

  • Immateriális javak vásárlása: Szoftverek és felhőszolgáltatások beszerzése, amelyek segítik a vállalkozásokat a digitális átállásban. Például egy vállalat bevezethet CRM rendszert vagy felhőalapú adatkezelő szolgáltatásokat.

Választható, azonban önállóan nem pályázhat további tevékenységek közé tartozik a könyvvizsgálat, amely a digitális intenzitási szint meghatározásához vehető igénybe, valamint a szakértői szolgáltatások igénybevétele, amely a digitális fejlesztések szakmai megvalósításában lehet segítség.

Elszámolható költségek

A pályázat során felmerülő költségek széles köre számolható el, amely tovább segíti a vállalkozásokat a digitális fejlesztésben. Természetesen az eszközök beszerzésének költségei, valamint az immateriális javak beszerzése elszámolható, ezen felül pedig belefoglalhatjuk költségvetésünkbe többek között:

  • Képzés és betanítás: Az új technológiák implementálásához szükséges oktatási költségek. Például online kurzusok az alkalmazottak számára az új szoftverek használatáról.

  • Szakértői szolgáltatások: Tanácsadói díjak, amelyek magukban foglalják a digitális megoldások testre szabását és integrálását. Ide tartozhat a specifikációk elkészítése, a telepítési és konfigurációs díjak.

  • Bérleti díjak: A digitális technológiák alkalmazásához szükséges üzleti felhőszolgáltatások díja.

A DIMOP Plusz-1.2.6-24 pályázat egyedülálló lehetőség a mikrovállalkozások számára, hogy lépést tartsanak a digitális világ gyors fejlődésével. A 90%-os támogatás pedig jelentős anyagi hátteret biztosít a szükséges fejlesztések végrehajtásához. Ha Ön is szeretné kihasználni ezt a lehetőséget, ne habozzon pályázni!

Előző cikkeinkben foglalkoztunk már digitalizációs pályázatokkal – ezekről itt olvashat bővebben, ha pedig egy kis innovációt is belecsempészne projektjébe, ezeket a pályázatokat ajánljuk.

Igényeljen most ingyenes konzultációs lehetőséget szakértőinktől!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Pályázni szeretne, vagy további kérdése lenne?

Igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!
[Ha konkrét elképzelése, vagy kérdése van, ossza meg velünk!]


Javasolt további cikkek
mezogazdasi-kisuzemek-tamogatasa