Vendéglátóipari támogatás: indul az V. szakasz!

 Kategória: Finanszírozás

A Kisfaludy program vendéglátóipari támogatása új szakasszal folytatódik tovább. Ez alkalommal 2024. október 15-től a vidéki, egész évben nyitva tartó büfék nyújthatnak be pályázatot 1 millió forintos vissza nem térítendő támogatásra!

Pályázat benyújtása: Egész évben nyitva tartó Büfék számára

A támogatási program V. üteme azokat a vidéki vendéglátóhelyeket célozza, melyek „büfé” üzlettípusba tartoznak. A Magyarország Kormánya által indított program 13 milliárd forint értékű támogatási keretösszeggel indult el, ennek részese a büfék támogatási felhívása is. A pályázatok benyújtására 2024. október 15. és november 30. között van lehetőség.

A támogatás célja

Az üzletenként igénybe vehető támogatás célja, a vidéki vendéglátóegységek versenyképességének segítése. Emellett nagy hangsúlyt fektet azokra a fejlesztésekre is, melyekkel hatékonyabb működést érhetnek el, könnyíthetik közüzemi terheiket, és hosszú távon gazdaságosabb működést eredményezhetnek. A támogatást különböző korszerű konyhatechnológiai és a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, készletek beszerzésére fordíthatják az igénylők. De felhasználhatják energiahatékonyságot támogató fejlesztésekre, vagy akár nagyobb beruházásokhoz is.

Pályázók köre

A pályázati lehetőség minden mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyitott, amelyek gazdasági társaságként, civil szervezetként, egyházi jogi személyként, egyéni cégként vagy vállalkozóként, illetve adószámos magánszemélyként működnek. Így nagy létszámú pályázó számára adott a lehetőség, hogy még sikeresebbé tegye vállalkozását!

Milyen fejlesztések támogathatók?

A vendéglátóipari támogatás segítségével számos innovatív és költséghatékony fejlesztést valósíthat meg:

  • Energiahatékonyság: Támogatott a gazdaságos üzemeltetést szolgáló eszközök beszerzése, mint a led-es fényforrások, vagy a vízcsapokra perlátorok alkalmazása. Lehetőség van nyílászárók hőszigetelő képességének javítására is tömítés cserével, ablakfóliával, vagy egyéb korszerűsítési megoldásokkal.

  • Eszközbeszerzés: Hosszú távú költségcsökkentést és hatékony működést célzó beépített eszközök és berendezések, mint például konyhai eszközök és berendezések, nagykonyhai bútorok, sütő-főző berendezések, hűtőberendezések, fagyasztók és mosogató berendezések beszerzése.

  • Egyéb működést szolgáló beszerzések: Hatékonyabbá teheti üzlete működését például bárgépekkel, kávégépekkel, snack készülékekkel, főzőlapokkal, borhűtőkkel, mérlegekkel és konyhai előkészítő gépekkel, valamint higiéniai berendezésekkel és kamerákkal is.

  • Vendégélményt és komfortot fokozó eszközök: Fokozhatja vendégei élményét új üzlettér bútorzattal, modern világítással, árnyékolókkal, vagy akár kültéri hősugárzókkal is, a teraszok fűtésére.

  • Munkavédelmi eszközök és védőfelszerelések: Gondoskodhat alkalmazottai biztonságáról és kényelméről védőfelszerelésekkel, például kötényekkel, kesztyűkkel, hőszigetelt kesztyűkkel, hajhálókkal és sapkákkal.

  • Munkaruha, egyenruha és védőruha: Felszerelheti csapatát kiváló minőségű szakács- és konyhai ruházattal, valamint felszolgáló munkaruhákkal, amelyek biztosítják a professzionális megjelenést és védelmet egyaránt.

  • Fogyóeszközök: A mindennapi üzemeltetéshez szükséges fogyóeszközök is támogathatók, mint például a konyhai eszközök, edények, kések és vágóeszközök, tányérok, evőeszközök, poharak, valamint egyéb konyhai és éttermi eszközök beszerzése.

Támogatási összeg és mérték

A maximálisan elérhető támogatási összeg 1 millió forint, a támogatás mértéke pedig 100%-os, vissza nem térítendő támogatás. Az elérhető támogatási összegnél magasabb értékű beruházás is megvalósítható, azonban a maximálisan elszámolható támogatási összeg ebben az esetben is 1 millió forint marad. A fennmaradó összeg ez esetben akár hitelkonstrukcióval is párosítható, amennyiben az a Felhívásban megjelölt tevékenységekkel összhangban van.

A támogatás vendéglátó üzletenként igényelhető és nyújtható, azonban egy szolgáltató több vendéglátó üzletre is igényelhet támogatást. A projekt megvalósítására legfeljebb 6 hónap áll rendelkezésre.

Pályázati területi korlátozás

A vendéglátóipari támogatás projektjei kizárólag Magyarország közigazgatási határain belül, – Budapest kivételével – fekvő településeken valósítható meg.

Ne szalassza el a lehetőséget, hogy még sikeresebb legyen vállalkozása! Nyújtsa be pályázatát 2024. október 15. és november 30. között, és használja ki a vendéglátóipari támogatás minden előnyét!

Ne aggódjon, ha ebben a szakaszban nem tudott indulni a pályázaton, mert vállalkozása vendéglátás másik területén működik. A következő szakaszban, novembertől az italüzletek, bárok jelentkezhetnek majd a program további ütemére.

Ha segítségre van szüksége, mi szívesen állunk rendelkezésére, egy személyes tanácsadáson átnézzük fejlesztési elképzeléseit!

 

Pályázni szeretne, vagy további kérdése lenne?

Igényeljen ingyenes fejlesztési tanácsadást!
[Ha konkrét elképzelése, vagy kérdése van, ossza meg velünk!]


Javasolt további cikkek
digitalis-fejlesztesek